Tesla wensrit organiseert dit jaar geen grootschallige ritten meer naar Polen.

Tesla
wensrit 
heeft 517
Oekraïners 
opgehaald
Lees de verslagen

Gigafactory Berlin

fotograaf Paul Langrock
Een
bewezen
formule

Oorspronkelijk gestart als een doe-een-wens idee voor zieke en hulpbehoevende kinderen, gaat de stichting in februari bij het aanbreken van de oorlog in Oekraïne kijken hoe en waar wij kunnen helpen. Dat levert een bewezen succesformule op.

Hoe helpen wij?

Image

Inzamelen en vervoer

voedsel en hulpgoederen

In Nederland verzamelen de rijders goederen in en zorgen dat de auto volledig volgeladen is met voedsel en hoognodige producten voor opvangcentra in Polen. Gemiddeld laden we 250-300kg per auto.
Image

Boodschappen doen voor de

opvang

Dankzij donaties kunnen wij na het uitladen van de auto's gericht boodschappen doen voor de opvang in Polen, gemiddeld geven wij 1300 euro per week uit. Inmiddels hebben wij voor meer dan 16.000,- euro boodschappen gedaan.

Wij doen...

Image

Entertainment voor de

kinderen

Omdat de Tesla ook wel een tablet op wielen wordt genoemd, heeft de auto een enorme aantrekkingskracht op kinderen. We laten ze spelletjes spelen, muziek draaien, een lichtshow zien en geven ze even een leuk moment. De oorlog uit een kind halen kunnen wij helaas niet, het kind even een moment uit de oorlog halen soms wel.

...nog meer...

Image

Vervoer naar

Nederland

We nemen interviews af, geven mensen een eerlijke uitleg over wat ze kunnen verwachten. Wij transporteren mens en dier naar een opvanggezin in Nederland. Is er geen gezin beschikbaar dan brengen we de mensen naar de noodopvang, waarna ze binnen enige dagen geplaatst worden in een gezin of opvanglocatie.

Vrouwen


0

Kinderen


0

Mannen


0

Dieren


0

Tot nu toe 517 mensen opgehaald

Stichting
Tesla
wensrit

probeert zo veilig mogelijk vervoer van vluchtelingen naar Nederland te leveren. Vervoer is door betrouwbare en gecontroleerde chauffeurs (M/V).

Onderweg verzorgen wij eten en drinken en leveren de mensen af op een veilige locatie. Voor de laatste kilometers in Nederland staat er een ‘last-mile’ chauffeur paraat om het laatste stuk van de rit veilig af te ronden, indien nodig. 

Wilt u ons ondersteunen? Helpt u ons helpen? Wij werken volledig zonder enige vergoeding aan onze chauffeurs en/of auto’s, alle donaties gaan 1 op 1 volledig naar Oekraiense vluchtelingen.

Help ook mee!!!

Doneren

Bunq me

NL71BUNQ2069090558

Stichting Tesla wensrit
Image

Tesla wensrit heeft de ANBI-status

Personen of bedrijven die doneren/schenken of een erfstelling doen aan een ANBI, mogen de giften aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Zie Belastingdienst - Giften en ANBI voor meer over (de aftrekbaarheid van) deze giften.

Mail ons

Instagram

Facebook

Twitter