Tesla

wensrit 

naar de

kerstmarkt

8 november 2022

Een

dagje

uit

Stel je voor: je schrijft je in voor een dagje uit – en er komen zomaar Tesla’s voorrijden om je te vervoeren!

Dat overkwam een groep mensen die er naar uit keken om naar de kerstmarkt in Leusden te gaan.
Dinsdag 8 november rond tien uur ’s ochtends kwamen we aanrijden bij het eerste opstappunt bij Stichting Operam in Almere. Monden vielen open, ongeloof op de gezichten. Zeker als ook bij de model X de deuren even omhoog gaan. En wij natuurlijk meteen blij dat wij deze leuke mensen vandaag mogen meenemen en straks ook weer terugbrengen.

Super enthousiast

 

Super enthousiast was Luuk – hij werd vanuit zijn rolstoel op een speciaal kussen op de voorstoel van één van de snelste Tesla’s getild, want snelheid, daar houdt hij wel van! Om ervoor te zorgen dat hij volop kan genieten van de rit, reed achterin zijn begeleidster mee.

Mee

In een busje werd de rolstoel van Luuk meegenomen, zodat hij in Leusden ook vervoer heeft tijdens het bezoek aan de kerstmarkt. Verder reed in het busje nog een jongedame in rolstoel mee, net als een dame die liever bij een bekende in de auto stapt.

De drie dames maken al snel grapjes en stappen in de model X – deze kans laten ze niet schieten!

Zorgcentrum

Buitenhaeghe

We rijden naar het tweede opstappunt. Bij het Zorgcentrum Buitenhaeghe worden we ook met ongeloof en glimlachende gezichten begroet. De lichtshow van de model X zorgt voor verbazing en je kunt zien dat veel bewoners uit hun raam toekijken – zo bezorgen we hen ook een leuk momentje.
Dan stappen onze passagiers samen met hun begeleiders in en vertrekken we voor een half uur durende rit naar de kerstmarkt in een groot tuincentrum in Leusden.

Natuurlijk proberen we in colonne te rijden, maar veiligheid staat voorop. Af en toe schiet er even een Tesla naar voren – als de passagiers het leuk vinden om te ervaren hoe het voelt om snel op te trekken. Het is een droge dag, met wat bewolking her en der, en wijds uitzicht over water en weilanden. Mijn passagier is – net als ik – onder de indruk van de ontelbare windmolens die we onderweg zien. We hebben het over natuurlijke, groene energie en dat onze auto’s daar ook gebruik van maken. In de andere auto’s zijn de passagiers ook zeer te spreken over hun vervoermiddel.

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Power Team

 

Wat

een

pret

Als we aankomen bij het tuincentrum en onze passagiers uit de auto’s zijn geholpen of gestapt, kijkt iedereen uit naar wat er binnen te beleven valt. En dat is véél!
De collectie kerstballen, kerstverlichting, kerstversiering is groot. Er is voor iedere smaak wel iets te vinden. De bewegende kerstdecoratie – miniatuurdorpjes in besneeuwde bergen met trein, draaimolens, schaatsende figuurtjes op ijsbanen – is echte aandachtstrekker. Iedereen kijkt zijn of haar ogen uit en wijst elkaar dingen aan. Als je alles wilt zien, kun je uren kijken.

Iedereen volgt zijn eigen tempo. We komen elkaar steeds tegen en wijzen elkaar op leuke en bijzondere kerstversiering. Mensen zingen mee en wagen zelfs een dansje bij de bewegende ijsberen: wat een pret!

Image

Image
Image
Image

Lichtshow

Rond half twee verzamelen we weer bij de auto’s. De model 3 en de model X laten nog even hun lichtshows zien en die worden natuurlijk gefilmd en gedeeld met de thuisblijvers. Als onze passagiers weer in de auto’s zitten, wordt er volop gepraat over de kerstmarkt en natuurlijk over de Tesla’s. Je kunt ook merken dat sommigen wat moe zijn en vol van alle indrukken van de dag.

Het is op de terugweg iets drukker op de weg, maar we kunnen vlot doorrijden en komen na ruim een half uur weer veilig aan in Almere. Daar brengen we eerst de bewoners en hun begeleiders terug naar Zorgcentrum Buitenhaeghe en zetten we de andere passagiers af bij Stichting Operam.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
 
 

Naar huis

Onder het genot van een kopje koffie en thee praten we nog even na over de belevenissen van de dag. Als wij dan ook zelf naar huis gaan, kunnen we terugkijken op een dag vol mooie momenten en blije gezichten. Wat fijn dat Stichting Operam een beroep op Tesla wensrit heeft gedaan om deze dag nog wat specialer te maken.

We kijken uit naar een volgende keer dat we mensen blij mogen maken door ze mee te nemen in onze Tesla’s.

Help ook mee!!!

Mail ons

Instagram

Facebook

Twitter