Tesla

wensrit 

Sinterklaas

5 december 2023

Speciaal

vervoer

vandaag

Sinterklaas komt in ons land aan. Voor zowel de kinderen als de volwassenen is dit een heel spannende tijd. Ben ik wel lief geweest? Wat krijg ik dit jaar voor kado's? En welke snoepjes vind ik in mijn schoen? Ook bij Stichting Tesla wensrit is iedereen vanzelfsprekend zenuwachtig.

*Pling*: een notificatie op de telefoon. Hmm, de PostNL-app meldt dat er een brief zal arriveren. Dat is gek, op de foto zien we een brief uit Spanje met de tekst: Bijzondere post van Sinterklaas.

De zenuwen gieren door ons lichaam. Wat staat er in de brief? Wanneer wordt deze bezorgd? Waarom is er voor ons een brief van de Sint? Vele vragen maar geen enkel antwoord. We moeten wachten tot de postbode is geweest.

Na urenlang ijsberen en uit het raam kijken of de postbode er aan komt, horen we de brievenbus. Yessss! De brief is aangekomen!

Snel openmaken en lezen.

Image

Plannen maken

 

We sprongen een gat in de lucht. Wie had dat gedacht, een brief van de Sint en dan ook nog mogen helpen bij de intocht op school. Geweldig!! Snel verzamelden een aantal chauffeurs zich en begonnen te denken hoe we dit feest tot een knalfeest konden maken. Muziek, versieringen, kado’s, pepernoten is wat we nodig hebben. Uiteraard moesten alle plannen worden goedgekeurd.

In het diepste geheim mochten de chauffeurs bij de Sint en Pieten in Het Grote Pietenhuis op bezoek komen. De Sint en zijn Pieten vonden de ideeën geweldig en gaven ons alvast de kado’s en 25 kilo pepernoten mee. Dat moest dan wel voldoende zijn, dachten ze.

Stickers

In de avond, regen en kou werden de auto’s bestickerd met prachtige rode letters en afbeeldingen. De zakken pepernoten werden geleegd in de frunk van de Strooikar. De kado's kregen een mooi plekje in de Kadowagen. De Sintmobiel en Pietenbak werden van voor naar achter spic en span gemaakt voor de intocht.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Op

naar

school!

In de ochtend van 5 december verzamelde iedereen zich bij Het Grote Pietenhuis. Daar stonden ook al de politieagenten van Lelystad klaar om ons naar de school te begeleiden.

Nadat we ons netjes hadden voorgesteld stapten we in de auto's.
De Sint nam plaats in de Sintmobiel (de model X). Hier was alle ruimte voor de Sint en zijn staf.
De Pieten gingen zitten in de Pietenbak (de model 3). Met luide muziek en zwaaiend door de open ramen werd de tocht gestart. De politie reed vooraan in de stoet van 6 auto's, vervolgens de Sint gevolgd door de Pieten.

Met luide sirenes en flitsende lampen rijdt de stoet over de N309 waar we zo naar de school kunnen kijken. De Pieten zagen de kinderen al op het basketbalveldje klaar staan om de Sint en zijn Pieten te ontvangen. Nog een klein stukje rijden en dan zijn we er.

Image
Image
Image
Image
Image
Image

 

 

Komt

de Sint

wel aan?

Nadat we de straat van de school in waren gereden, stotterde de auto van de Sint. “Ow nee toch?” vroeg Sint bezorgd. “Is er iets aan de hand met de auto?” Ai ai ai, de Laadpiet is vergeten de auto op te laden, dat wordt duwen. De Pieten sprongen uit de auto en duwden en duwden. De Sintmobiel ging langzaam vooruit, Sint spoorde de Pieten nog extra aan.


Image
Image
Image

Strooibak

Vol zenuwen stonden de kinderen al buiten te wachten op de Sint en zijn entourage. De kinderen riepen en zongen de Sint toe. Gelukkig kwamen alle auto's uiteindelijk op het schoolplein aan en konden deze bewonderd worden, vanzelfsprekend stonden de meeste kinderen bij de Strooibak om hun zakken te vullen met pepernoten.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
 
 

Naar huis

Nadat de Sint en Pieten goed ontvangen waren op school liepen de kinderen terug naar het klaslokaal. Omdat er nog voldoende pepernoten over waren, konden de chauffeurs hier nog wat van het klaslokaal ingooien.

Toen de rust buiten wedergekeerd was, verlieten de chauffeurs met hun auto's het schoolplein.

Wat was dit weer een geweldige rit om te doen.
Dank allen voor de inzet en het enthousiasme.

Help ook mee!!!

Mail ons

Instagram

Facebook

Twitter