Tesla
wensrit 

dagje

wegdromen

8 juni 2023
Tesla

dream

tour

Vier gezinnen even laten wegdromen


Als meerdere stichtingen hun handen ineen slaan, kunnen we dromen laten uitkomen. Vandaag werken wij samen met Stichting Fonkel en Stichting Droomdag. Onze taak is om vier gezinnen een geweldige rit te geven en de kinderen het gevoel van pure snelheid en plezier te laten beleven.

Voordat wij konden rijden voor deze gezinnen waren er wel bepaalde eisen. Zo moesten we allen een inzittendenverzekering hebben. En er moesten genoeg kinderstoeltjes zijn voor de kleinsten. De meeste leden hebben dit al geregeld. We hebben nog speciaal voor vandaag een aantal kinderstoeltjes aangeschaft. Ook werden de verzekeringen nog eens goed onder de loep genomen. We zouden toch niet willen dat er kinderen niet mee kunnen. Gelukkig bleken alle verzekeringen ruim dekkend te zijn en met de aanschaf van de kinderstoeltjes was alles goed geregeld.

Verzamelen

 

Dan is de dag van de Tesla Dreamtour aangebroken. Sommigen van ons rijden al vroeg in de ochtend weg van huis, want we komen uit heel het land speciaal hiervoor naar Rhenen. Wij  verzamelen op zo’n 500 meter van het Fonkelhuis waar de gezinnen zich bevinden. Wat het nog leuker maakt, is dat de vier vrijwilligers die komen allemaal een ander model Tesla hebben. Zo worden de gezinnen verrast met het hele SEXY assortiment. Voor ieder wat wils. Als we zijn aangekomen bij de verzamelplek spreken we de route en de planning door. Ook zorgen we ervoor dat we herkenbaar zijn: we dragen t-shirts met het Tesla wensrit logo en achter de voorruit liggen de VIP vouchers die voor elke wensrit speciaal worden ontworpen.

Wachten op het signaal dat we kunnen we gaan.

SEXY

Eenmaal klaar voor de rit is het wachten op het moment dat we de gezinnen gaan verrassen. Zij weten enkel en alleen dat er een leuke rit gepland staat, maar niet dat het hele SEXY Tesla assortiment straks aan komt rijden. Na het groene licht vertrekken we in SEXY volgorde naar het Fonkelhuis toe. En zodra we dichtbij genoeg zijn gaan de ramen open en het volume op maximaal met een lekkere beat. Zo laten we weten dat we eraan komen ondanks dat je geen motor kunt horen. Zodra de gezinnen ons zien, verschijnen er op de gezichten brede glimlachen. De kinderen springen in de lucht van de adrenaline. “Tesla! Tesla!” zien en horen we ze zeggen. Geweldig om zo de reactie te kunnen zien.
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Een

kleine

wissel

Dat was natuurlijk nog niet alles want er moest ook nog een route gereden worden. En ja dan is er ook weer één favoriet voor de kinderen. De allersnelste van de SEXY: de model X P100D. Maar omdat niet alle vier gezinnen in de X passen, besloten we om onderweg een aantal keer te stoppen om de gezinnen te laten wisselen van Tesla. Zo kon elk gezin een stuk in elk model rijden. Tijdens de rit wordt er gelachen en geschrokken. Want ja, als je het pedaal intrapt dan word je wel achter in je stoeltje gedrukt en dat was soms even schrikken. Als de schrik weg was, kwam de grote glimlach tevoorschijn. “Nog een keer, nog een keer!” Ze kunnen er geen genoeg van krijgen. Als het maar hard gaat en flink ook. Tuurlijk moeten wij ons ook inhouden want ja, we rijden wèl op de openbare weg. Elke keer als we een deel van de route gereden hadden, stopten we langs de weg en begon de stoelendans. “Ik wil nu in de 3” en “Ik wil in de S”. De kinderen zien het net als attracties waarbij ze niet in de rij hoeven te staan maar enkel in hoeven te stappen. En met elke attractie zijn eigen beleving.

Image
Image
Image
 
 

Nog

even

spelen

Toen we weer aankwamen bij het Fonkelhuis werden wij bedankt voor deze geweldige rit. De kinderen konden nog even gamen en de lichtshow van de X moest weer aangezet worden. Als het aan de kinderen lag stond die lichtshow op repeat zo leuk dat ze het vonden. Wij laten de kinderen natuurlijk nooit achter zonder een aandenken aan deze rit. Dus werden er Teslawensrit knuffelkoetjes uitgedeeld aan de kinderen. Zo kunnen zij hier toch vaak aan terugdenken. Je hoort de gezinnen en de kinderen napraten over de rit en hoort dat ze er erg van genoten hebben. En dan komen de grote glimlachen bij ons op het gezicht om te zien hoe erg ze hebben genoten van onze rit. Daar doen we het voor!

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Lunch

Toen de gezinnen weer terug waren in het huis kregen wij een lunch aangeboden. Tijdens deze lunch bespreken we de rit en onze ervaringen van de dag. Met één nieuwe, één beginnende vrijwilliger en twee veteranen gingen de gesprekken alle kanten op. Over de ritten naar Polen en over hoe deze ritten tot stand komen. Mooi om de passie onderling te kunnen voelen om anderen een dag of rit te geven die ze nooit zullen vergeten.
Image
Image
Image

Naar huis

Daarna zetten we de SEXY modellen nog even op een rij naast elkaar voor de foto en vertrekken we  naar huis.
 
 

Help ook mee!!!

Mail ons

Instagram

Facebook

Twitter