Tesla
wensrit 

Tulpenfestival

2023

23 april 2023

40

Oekraïners

mee

Het is lente en Nederland laat zich even van z’n mooiste kant zien! Tulpen, in alle kleuren en vormen: Dat beleven is een rit waard! En dat willen we graag delen. Maar liefst 40 Oekraïners melden zich aan voor de Teslawensrit langs de Tulpenroute in de Noordoostpolder. Het werd een rit vol verwondering, prachtige fotomomenten en blije gezichten.

Stickers plakken

 

Zondag 23 april verzamelen wel 15 Teslawensrit vrijwilligers zich met hun auto op de parkeerplek van het Van der Valk hotel in Almere.
Daar plakken we een mooie hartvormige sticker in de kleuren van de Oekraïense vlag op de auto en rijden naar één van de opvanglocaties in Almere. Het is mooi weer, de zon schijnt en er staat al een enthousiaste groep mensen klaar. 

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Hele

straat

vol

Zodra iedereen in de auto’s een plekje heeft gekregen, rijden we in colonne naar de tweede opvanglocatie en worden de auto’s verder gevuld. Ook een tolk en een aantal begeleiders gaan mee: bekende gezichten voor de passagiers zodat het voor hen veilig voelt en er gecommuniceerd kan worden als we er met de vertaalapps en het Engels niet uitkomen.

Image
Image
Image

Jonge lammetjes

Het is een half uurtje rijden voor we stoppen. De passagiers wennen aan de auto’s, vinden het leuk om te merken hoe snel de auto’s kunnen optrekken en onderweg zien we al wat tulpenvelden. Eerste stop is Nagele: we zien er jonge lammetjes – toch altijd een teken van lente en wat zijn ze schattig! Maar we komen eigenlijk voor de tulpen, dus we stappen snel weer in en volgen de bordjes die de route aangeven.
Image
Image
Image

Kleurrijke

tulpen

velden

De smalle wegen leiden ons langs kleurrijke tulpenvelden. Maar we willen dichterbij de tulpen zijn! We zoeken een plek langs de route waar we al onze auto’s langs de weg kunnen zetten en de passagiers veilig kunnen uitstappen. Wie het kan, stapt uit, begint te fotograferen en loopt vol enthousiasme langs de velden. Roze tulpen, witte tulpen, rode tulpen. Selfies, moeder en kind, focus op de bloemen – en met schoenen vol aangekoekte klei de auto’s weer in!

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Lunch

en

fun

Dan even laden bij de Tesla Supercharger in Emmeloord en tijd voor lunch en wat snoep. Er rijden bijzondere Rolls Royces langs naar de andere kant van de parkeerplaats – leuk om te zien. Aan de meerijdende kinderen deelt stichting Boekraïne intussen boeken uit, wat een mooi gebaar.

Image
Image
Image

Een

oogje

toeknijpt

Omdat er regen wordt voorspeld later in de middag, rijden we snel weer verder. We willen zo veel mogelijk genieten van het goede weer. De route staat goed aangegeven en leidt ons via plattelandswegen, dorpjes en boerderijen langs de kleurrijke tulpenvelden. Vol rood, oranje, geel, roze bloemen. Bij het veld vol oranje tulpen staat een mevrouw met een klein bloemenstalletje tulpen te verkopen. Als we er bijna weggaan, hoor ik haar dochter vragen: “Is alles weg?”, en moeder antwoordt: “Ja, helemaal uitverkocht! Aan de mensen van de Tesla wensrit-club.” Als we wegrijden zwaaien ze enthousiast tot we allemaal uit zicht zijn.

En als laatste stop een veld met zoveel verschillende kleuren en vormen, sommige krijgen er geen genoeg van en blijven maar fotograferen! De tuinder is zo trots op zijn creaties dat hij een oogje toeknijpt als af en toe iemand tussen zijn tulpen gaat staan voor de foto. Er zijn tulpen met namen als Gaston, Dynasty en Aloha. Hij legt uit hoe nieuwe type tulpen gekweekt worden (iets met bloemetjes en bijtjes en heel veel geduld) en geeft aan enkele dames wat verse tulpen mee.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
 
 

Naar huis

Na al deze Nederlandse pracht nemen de Oekraïners een exemplaar van hun nationale symbool in ontvangst: een zonnebloem. Dan natuurlijk een groepsfoto. Best wel moe van alle indrukken stappen ze weer in de auto’s voor de terugreis naar Almere. En dan begint het heel hard te regenen, wat een perfecte timing! In de auto’s wordt onderweg nog veel gepraat en in andere auto’s vallen de passagiers in slaap. Bij aankomst in Almere nog even de lichtshow door de model X, altijd leuk! Dan nemen we afscheid van onze passagiers: in het Oekraïens, Engels en Nederlands klinkt de blijheid en dankbaarheid. Lachende gezichten. En zoveel omhelzingen. Wat fijn om deze lieve mensen op deze manier even afleiding te bieden en een mooie tijd te kunnen bezorgen. Het was een topdag!

Help ook mee!!!

Mail ons

Instagram

Facebook

Twitter