Tesla
wensrit 
16e rit
naar Polen 
16 juli 2022
517
mensen
opgehaald

De afgelopen maanden liep de teller van het aantal opgehaalde personen -en huisdieren! - gestaag omhoog. Wie het op teslawensrit.nl een beetje heeft bijgehouden, kon zien dat we steeds dichter bij de 500 kwamen. Deze rit hebben we de 500 gepasseerd. Een mooie mijlpaal, die in mijn ogen laat zien dat we met heel veel kleine beetjes écht een verschil maken.

Beproefd

 
Het leek wel of we deze keer beproefd werden op onze motivatie. Zo verliep de rit voor ondergetekende allesbehalve vlekkeloos. Tijdens de heenreis onderschepte mijn Model 3 een overstekend hert op de Autobahn. Voor het hert was dit het einde van haar reis. Voor de Model 3 helaas ook, die is dezelfde dag afgesleept naar Nederland. Voor mij gelukkig niet.
Na vijf uur bellen en regelen kon ik met een Opel Astra mijn reis vervolgen, inclusief de 16 dozen vol met flessen shampoo.


Image
Image
Image

Doorgaan

Dat ik kon doorgaan was geen overbodige luxe, want daags hiervoor had Ad zich afgemeld omdat hij positief getest was op Corona. Alle zitplaatsen van de vier resterende auto’s waren nu nodig om de aangemelde vluchtelingen naar Nederland te brengen. Voor twee die niet mee konden werden via snelle crowdfunding treinkaartjes naar Hannover geregeld, alwaar ze door een andere rijder werden opgehaald en naar de Jaarbeurs gebracht.

Een
wannabe
Tesla

Op vrijdag werden we flink opgehouden door files in Duitsland en Polen. We kwamen uiteindelijk kort voor middernacht in het hotel aan. De Opel -wannabe Tesla- Astra liet zien dat goed met stroom omgaan best een dingetje is, want de 12V accu liet het nog diezelfde dag afweten. En de dag daarna opnieuw. Geheel old school hebben Marianne, Paul en Marcel de auto vol met Oekraïners aangeduwd, zodat ik hem al rollend in z’n twee zette en de motor wist te starten.

Image
Image
Image

Jaarbeurs

Voor de vluchtelingen die naar de Jaarbeurs Utrecht werden gebracht, wachtte een koude douche. Een ambtenaar van de gemeente wist te vertellen dat per heden Oekraïense vluchtelingen niet meer zomaar recht hadden op verblijf. Enorme schrik: wat is dat nu?! Marianne hield voet bij stuk -niemand wist hier immers van. Later werd alsnog toestemming gegeven dat ze mochten blijven. Overigens is nadien duidelijk geworden dat deze ijverige ambtenaar de nieuwe regelgeving niet juist had uitgelegd. ‘Onze’ vluchtelingen hadden wel degelijk recht op opvang.

Image
Image
Image

Vrouwen


0

Kinderen


0

Mannen


0

Dieren


0

Nederland

Al met al hebben we al onze passagiers op hun bestemming weten af te leveren. We konden huiswaarts gaan met de wetenschap dat we het ook deze keer weer hadden volbracht. Het was het ondanks alle gedoe weer helemaal waard.

Geschreven door onze vrijwilliger Jeroen Hartel.

Image

Tesla wensrit heeft de ANBI-status

Personen of bedrijven die doneren/schenken of een erfstelling doen aan een ANBI, mogen de giften aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Zie Belastingdienst - Giften en ANBI voor meer over (de aftrekbaarheid van) deze giften.

Help ook mee!!!

Mail ons

Instagram

Facebook

Twitter