Tesla
wensrit 
het
KinderBeestFeest 
10 juni 2022
Wat
een
feest

Het KinderBeestFeest; ik had er eerlijk gezegd tot vier dagen geleden nog nooit van gehoord. Het is een evenement dat in 1996 is ontstaan in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Jaarlijks wordt er een avond georganiseerd voor chronisch zieke kinderen. Sindsdien zijn steeds meer dierentuinen wereldwijd gaan deelnemen aan “Dreamnight at the Zoo” en ondertussen doen honderden dierentuinen in 40 landen mee aan dit initiatief en hebben zo’n 420.000 kinderen mogen genieten van een topdag. Sinds 2000 doet Artis in Amsterdam ook mee en daar heet de activiteit dus KinderBeestFeest.

Politie en brandweer

 

Pas enkele dagen geleden was er contact met de organisatie en begrepen we dat ze nog voertuigen zochten. Daar willen we natuurlijk graag bij helpen maar het is kort dag is en er is ook weer een serie rijders naar Polen vertrokken. Toch lukt het om drie Tesla’s te laten meerijden. Er zijn zo’n 20 ophaallocaties en ik ben ingedeeld bij de locatie bij het ziekenhuis in Hoorn NH. Eerst nog even laden bij de van der Valk in Hoorn en ik ben lekker vroeg bij de meetingpoint. Er staat wel al 1 politiebus met de twee coördinatoren Petra en Frido. Petra heeft vroeger ook bij de politie in Nederland gewerkt maar woont nu in Canada waarbij ze speciaal voor het KinderBeestFeest een week over komt naar Nederland (wow, wat een spirit). Daarbij heeft ze in Canada een Model S, een Model X en een Model Y; hoe bijzonder en toevallig!

Amsterdam

We hebben een rustige rit naar Amsterdam waarbij we eerst naar een verzamelplaats bij de Passenger Terminal verzamelen. Wow, wat een voertuigen komen daar aan; politie, brandweer, ambulances, maar ook militaire voertuigen, douane, marechaussee, het Rode Kruis en allerlei andere hulpdiensten. We vertrekken in colonnes van 12-15 voertuigen naar Artis, begeleidt door een serie politiemotoren voorop. Die maken overal de kruispunten vrij waardoor de colonne overal door kan rijden. Ook de rode stoplichten en bijbehorende camera’s zijn geen probleem want alle kentekens zijn in het systeem ingevoerd waardoor we geen boete hoeven te verwachten.
Wat
een
herrie

Alle zwaailichten en sirenes staan aan waardoor het een groot feest is en dit niet onopgemerkt voorbij gaat. Wat een professionele organisatie zeg, maar dat moet ook wel met 1.500 gasten, 1.500 vrijwilligers en 350 voertuigen! En dan te bedenken dat ze het met de uitloop van Covid (de afgelopen twee jaar is het niet georganiseerd) nog maar op beperkte schaal doen want andere jaren werden er 5.000 gasten ontvangen! Er staan veel mensen langs de kant te zwaaien en de kinderen genieten met volle teugen. Zij zijn vandaag echt de VIPS!

Image
Image
Image

Artis

Als we aankomen bij Artis zijn er een serie straten volledig afgezet zodat de honderden voertuigen gewoon midden op straat en op de trambaan kunnen passeren. Het is bijzonder om zo veel hulpdiensten bij elkaar te zien. Sommige kinderen (waaronder mijn gast) hebben ook minder fijne ervaringen met bv ambulances maar zo maken ze ook een andere fijne kant mee.

De gasten worden door allerlei clowns en andere figuren verwelkomt waaronder Belle en het Beest en Starship Troopers. Ze mogen over de rode loper door de hoofdingang waar tientallen vrijwilligers en fotografen ze met veel applaus ontvangen als echte VIPS. Heel Artis is exclusief beschikbaar voor onze gasten en overal zijn extra activiteiten georganiseerd zoals T-shirt schilderen, wobbelyoga, nagels lakken, haren vlechten, percussie workshop, armbanden maken, schminken, poppenkast e.d. En overal lopen hier ook figuranten en straatartiesten rond. Wat een feest voor de kinderen zeg!

Power Team

 
Erg
leuk
feest

Ik heb intussen Robert Jan en Ruud gevonden en we lopen buiten even door de straten om alle voertuigen te bekijken; wat een verscheidenheid zeg; van politiemotoren tot heel speciale “zwarte/ geblindeerde” voertuigen van waarschijnlijk bijzondere diensten maar er zijn ook Amerikaanse politieauto’s en oldtimer brandweerwagens. In het Groot Museum van Artis staat een uitstekend lopend buffet klaar waar we heerlijk een hapje eten. Daarna hebben we ook nog even de mogelijkheid om een rondje door Artis te maken wat erg leuk is.

Mijn gasten (zeker de jongste) is snel moe dus ze willen graag weer rond 20:30 uur terug naar Hoorn. Moe maar zeer voldaan praten we in de rit terug nog even na over dit fantastische evenement en de jongste valt al snel in slaap. Rond 21.00 uur zet ik ze af bij de auto en ga nog even snel laden bij de van der Valk in Hoorn. Daarna is het nog 1,5 uur naar huis maar wat een feest was dit. Volgend jaar (begin juni 2023) hopen we weer mee te mogen rijden!

Geschreven door onze vrijwilliger Arjen Dekker.

Image

Help ook mee!!!

Mail ons

Instagram

Facebook

Twitter